SpaceX назвала ім'я першого туриста на Місяці
top of page

SpaceX назвала ім'я першого туриста на Місяці



Першим туристом на Місяці стане японський мільярдер Юсаку Маедзава


Глава компанії SpaceX Ілон Маск представив першого туриста, що буде відправлений у подорож навколо Місяця. Про це повідомляється в трансляції на сайті компанії.


Першим "космічним туристом" на Місяці виявився японський мільярдер Юсаку Маедзава, стан якого оцінюється 2,9 млрд. доларів. Він є засновником найбільшого онлайн-магазину Японії Zozotown.


Маедзава відмовився назвати суму за подорож до Місяця, але розповів, що вже зробив передоплату. Ілон Маск розповів, що сума "значна" і може вплинути на розробку ракети Big Falcon Rocket.


У компанії відзначили, що подорож триватиме близько тижня. Ракета з туристом повинна пролетіти на відстані 200 кілометрів від Місяця.

Lasting about a week, the journey will come as close as 125 miles to the Moon's surface before completing lunar and transit returning back to Earth. pic.twitter.com/1P4HSHxaNU

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SpaceX запустила ракету Falcon 9 з десятьма супутниками. У компанії SpaceX розповіли, що відокремилася перша щабель опустилася на автоматичну платформу Just Read the Instructions в Тихому океані приблизно через 20 хвилин.

3 перегляди
bottom of page