Росіяни почали обмінювати путівки з курортів Росії на турецькі
top of page

Росіяни почали обмінювати путівки з курортів Росії на турецькі

Відпочивати в Антальї чи Бодрумі дешевше, ніж в Геленджику чи Сочі. Тільки 22 червня в турецькі аеропорти прилетять 44 літаків з 12,2 тис. росіян




















Росіяни все частіше стали обмінювати путівки на вітчизняні курорти на користь відпочинку в Туреччині, повідомила виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе.


«Російські курорти змінюють, є запити на це, але поки кількісно і в частках оцінити складно», - цитує пані Ломідзе РІА «Новини».


Громадяни РФ обирають турецькі курорти незважаючи на те, що російські туроператори підняли ціни на тури після відкриття авіасполучення мінімум на 20%. При цьому відпочинок в Туреччині обійдеться дешевше, ніж канікули на російському узбережжі з менш розвиненою інфраструктурою і сервісом.


Сервіс бронювання Level.Travel також повідомив, що після рішення відновити авіасполучення з Туреччиною попит на відпочинок в Росії скоротився на 50%.


«Попит на всі російські курорти знизився пропорційно на 50% за вихідні 19-20 червня в порівнянні з вихідними 12-13 червня», - цитує агентство повідомлення прес-служби

Level.Travel. Серед курортів, на які впав попит, абсолютно всі популярні місця для відпочинку - Крим, Сочі, курорти Краснодарського краю, Калінінградська область, Санкт-Петербург та інші.


У компанії відзначили, що це досить закономірний результат. Більшість організованих туристів влітку вибирають пляжний відпочинок, тому російські морські курорти вже не перший тиждень переповнені.


«У Туреччині ж, в свою чергу, зараз високий сезон - прекрасна комфортна погода, порівняно з Об'єднаними Арабськими Еміратами, величезна кількість вільної якісної інфраструктури, на відміну від російських курортів, і порівняно невисокі ціни - від 37 тис. руб. на двох на сім днів », - підкреслили в Level.Travel.


У туроператора «Інтурист» повідомили, що обмін путівок на вітчизняні курорти на користь Туреччини проводиться одиницями. «Це не масове явище, і статистика не показова, тому що пройшло занадто мало часу. Але туристи цим цікавляться, так, але ануляції поки одиничні», - заявили в компанії.


Ще один туроператор також повідомив РІА «Новини» про заявки по перенесенню турів з російських на турецькі курорти. «Суть в тому, що зробити перебронь назад з Росії на Туреччину проблематично і часто це несе за собою оплату фактично понесених затрат, тому подібні запити не носять масового характеру», - сказали в компанії, назва якої не уточнюється.


15 квітня з зв'язку з різким зростанням числа хворих на коронавірус COVID-19 на території Туреччини Росія обмежила авіасполучення з цією країною, залишивши тільки два щотижневих регулярних рейси між Москвою і Стамбулом. Спочатку обмеження діяли до 1 червня, однак 31 травня їх продовжили ще на три тижні, до 21 червня.


18 червня оперативний штаб по боротьбі з коронавірусною інфекцією повідомив про відновлення регулярних і чартерних рейсів на курорти Туреччини з 22 червня.


Перший літак з російськими туристами вже прибув до Анталії о 05:40 за місцевим часом. Очікується, що протягом дня з Росії до Туреччини прибудуть 44 літаків з більш ніж 12 тис. туристів.

12 переглядів
bottom of page